Effie Slovenija 2023
20 ― 12 ― 23

Donat i Atlantic proglašen najefikasnijim oglašivačem u Sloveniji

Na dodjeli nagrada Effie Slovenija 2023 Atlanticovim brandovima dodijeljena su čak četiri Effija: jedno zlato, jedno srebro i dvije bronce.

Čast nam je što smo mogli sudjelovati u nagrađenim kampanjama!

Na dodjeli nagrada Effie Slovenija 2023 Atlanticovim brandovima dodijeljena su čak četiri Effija: jedno zlato, jedno srebro i dvije bronce. Uz to, Atlantic je osvojio i dvije posebne nagrade: nagradu za korištenje istraživanja te nagradu slovenskih studenata.

Zlato je Atlantic osvojio za kampanju Argete „Oda pekarstvu“ u kategoriji proizvodi – hrana, srebro za kampanju „Vodeni programi zdravlja“ Donata u kategoriji proizvodi – piće, bronca za kampanju „Veliki povratak povrtnih namaza“ Argete u kategoriji Proizvodi – hrana, te bronca za Donatovu kampanju „Pobrinite se za svoju probavu, pobrinite se za sebe“ u kategoriji Korporativni ugled i održiva efikasnost.

U sklopu Effie Slovenija su, na osnovu bodova iz dobivenih nagrada, dodijelili i priznanje najefikasnijem oglašivaču, agenciji i marki: naziv najefikasnijeg oglašivača Effie Slovenija 2023 dobila je upravo Atlantic Grupa.

Čestitamo Atlanticu, kojem Pro media group već 19 godina pruža marketinšku podršku i to na čak  13 međunarodnih tržišta. Ponosni smo što smo našim svojim strategijama mogli dati veliki doprinos Effiejima ovjenčanim kampanjama Donata i Argete u Sloveniji.