Veliki je propust, ne uzeti dopust
27 ― 03 ― 24

Impressum s 360° kampanjom u borbi za ravnopravno roditeljstvo

Ekipa, moramo se pohvaliti! Svakako pročitajte, tema je odgoj sretnijih malih ljudi.

Dakle, zamislite svijet u kojem tate nisu samo "povremene dadilje", već su u potpunosti uključeni u taj divan  kaos odgoja djece od prvog dana.  Za naše prilike zvuči prilično nestvarno, no možda je sazrelo vrijeme da postane stvarnost?

Naša je agencija dobila cool posao od Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade da osmisli i provede kampanju koja će prenijeti poruku u uho (i srce) svakog oca "Hej, tata! Iskoristi priliku, imaš pravo uzeti vrijeme da budeš super roditelj!"

Prvi korak? Malo smo pronjuškali i s Ipsosom istražili da vidimo što narod misli. Ispostavilo se da se ljudi prilično slažu s idejom da se očevi više uključe u odgoj bebača. Dobar početak.

Zatim smo krenuli u realizaciju posla. Prvo – logo i slogan. Naš kreativac voli rime preko svake razumne mjere, no kad nam je predložio „Veliki je propust ne uzeti dopust!“ odmah smo znali da imamo pravu stvar. I klijentu je odmah sjelo. Još kad je vidio topao, moderan, jasan logotip koji predstavlja sretno dijete u zajedničkom naručju majke i oca, to je bilo to. Odlično, temeljnu poruku i vizualni identitet kampanje imamo.

Veliki je propust, ne uzeti dopust

Udružili smo nakon toga snage s našim kolegama, medijskim majstorima iz PMG-a i složili medijsku strategiju koja će prenijeti poruku svima kojima želimo, naravno za optimalan budžet.

A onda, osmišljavanje i produkcija ostatka kampanje: TV spot, radio, tiskani, digitalni outdoor, billboardi... Osim toga, presica u plenarnoj dvorani Nacionalne sveučilišne knjižnice, cijela Vlada koja na svojoj sjednici nosi bedž s logotipom kampanje, nacionalna PR pokrivenost, intervjui i gostovanja na televiziji, kampanja na  Facebooku i Instagramu… Gdje god se okrenuli, bili smo tamo…!

Kampanja je službeno krenula sredinom ožujka 2024. Tate su pitanju pa znamo da će biti još više igre, zabave, zagrljaja i uspomena... Bit će i puno više razbijenih tanjura, blatnjave odjeće, pokoje razbijeno koljeno, no i to će postati lijepa sjećanja!

I zapamtite - roditeljstvo nema reprizu i zato je stvarno „veliki propust ne uzeti dopust“!