Orangina nagradna igra „Skeniraj & cooliraj’“

Sa zadovoljstvom smo prihvatili zadatak da, u kompetitivnoj kategoriji bezalkoholnih pića, osmislimo i provedemo nagradnu igru za Oranginu, s ciljem što većeg angažmana ciljne skupine i povećanja prodaje. U komunikaciji nagradne igre bilo je nužno isticati vrijednosti Orangine na zabavan i drugačiji način te je prikazati kao piće koje se konzumira cijele godine. Mehanizam nagradne igre smo osmislili na način da se nagrade dijele u više krugova kako bi interes za sudjelovanje u nagradnoj igri trajao što duže. Jedna od ključnih stvari je bila i da nagrade budu atraktivne i prilagođene ciljnoj skupini. Uz mehanizam nagradne igre, nagrade i osmišljavanje komunikacije, kroz upravljanje društvenim mrežama brenda tijekom trajanja nagradne igre, bilo je nužno followere konstantno poticati na engagement kroz mnogobrojne aktivacije, za što smo koristili i influencer marketing.

Orangina etikete
Izazov

Osmisliti mehanizam nagradne igre, prilagoditi nagradni fond Gen Z ciljnoj skupini te raspodijeliti komunikaciju i nagrade na duži period kako bismo što duže poticali interes za sudjelovanjem u nagradnoj igri.

skeniraj
Ideja

Uz jasan i koncizan komunikacijski claim „Skeniraj & cooliraj“ te  uz detaljan research i dobar insight o navikama i preferencijama mladih osmislili smo atraktivan nagradni fond. Podijelili smo ga u tri osnovne kategorije: putovanja, tehnologija i sneaker culture. Komunikaciju smo također koncentrirali na kanale prilagođene ciljnoj skupini: digitalne kanale i influencer marketing.

Provedba

Nagradna igra odvijala se u ljetnom flightu od 15. lipnja do 15. rujna (kroz 13 nagradnih krugova) te u zimskom flightu od 15. studenog do 31. prosinca (kroz 6 nagradnih krugova). Projekt je zahtijevao angažman više različitih timova unutar agencije, uz širok 'scope' zadataka koje je bilo nužno osmisliti i provesti:

  • Osmišljavanje mehanizma i nagradnog fonda te provedba NI
  • Osmišljavanje komunikacijskog claima
  • Kreativni koncept kampanje
  • Dizajn etiketa bočica
  • Dizajn i programiranje web stranice www.skenirajicooliraj.com
  • Moderiranje društvenih mreža (Facebook, Instagram, TikTok)
  • PR podrška i suradnja s influencerima
  • Medijska kampanja ( s naglaskom na digitalne performance kanale, google GDN, YouTube te Meta
  • oglašavanje)
20 mil.

Impresija

1.7 mil

interakcija

1 mil.

Pregleda na YouTube i Meta platformama.

JOŠ PROJEKTA