Barcaffe moderna džezva

Barcaffè, drugi najprodavaniji brand svježe mljevene kave u Hrvatskoj, primijetio je da turska kava gubi na popularnosti među mladima. Espresso i kave u kapsulama su postali “in”, dok su tursku kavu mladi doživljavali kao “old school”. No, Barcaffè je odlučio unijeti svježinu u ovu priču, i mi smo preuzeli taj izazov!

Niko Sentić Ritual
1. mjesto Niko Sentić, Ritual
Izazov - transformacija percepcije i dodavanje cool faktora

Naš cilj bio je promijeniti percepciju mladih prema kategoriji svježe pržene mljevene kave, prelazeći iz staromodnog u moderno i poželjno. Željeli smo oživjeti kategoriju i privući mlađu publiku na inovativan način. Ključni fokus bio je pružiti dodatnu vrijednost mladima.

Nagrada publike, Klara Katičić, Dva kljuna
Nagrada publike, Klara Katičić, Dva kljuna
Ideja - dizajneri budućnosti donose osvježenje

Kako bismo odgovorili na ovaj izazov, odlučili smo uložiti u mlade hrvatske dizajnere tijekom njihovog školovanja. Pokrenuli smo dizajn-natječaj pod nazivom "Moderna džezva" i potaknuli 40 studenata prve i druge godine Studija dizajna pri Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu da osmisle novu, modernu džezvu.

3. mjesto Dora pavešić, skrivena žlica
3. mjesto Dora Pavešić, skrivena žlica
Provedba - spoj tradicije i modernosti

Moderna džezva je nastala u okviru Atlanticove platforme Velika scena, regionalne web platforme za promociju kreativnosti i umjetničkih inovacija. Projekt je okupio studente dizajna vođene predanim mentorima te rezultirao izvanrednim dizajnerskim rješenjima. Odabran je pobjednički dizajn za službenu Barcaffèovu džezvu, a nagrađeni su bili i drugi i treći dizajn te dodijeljena nagrada za dizajn džezve po izboru publike koja je glasala na Velikoj Sceni.

SREBRNI GRAND PRIX HUOJ 2023

Osvojena nagrada

JOŠ PROJEKTA