Kravica Kraljica

Krajem 2020. godine Belje je preuzelo osječku mljekaru. Proizvodnja se na taj način nastavila, a dogovoren je i nastavak suradnje s 249 lokalnih kooperanata.

Za kontinuitet poslovanja bilo je potrebno na tržište u kratkom roku plasirati proizvode pod novim brandom. S obzirom na pretežno urbanu ciljnu skupinu s djecom, primarni komunikacijski zadatak bio je stvoriti zabavni brand koji će biti dopadljiv i majkama i djeci.

Kravica Kraljica
Brief

„Imamo nove proizvode, cijelu novu liniju, ulazimo u novi segment tržišta, treba nam nešto s čime ćemo uzdrmati tržište i postaviti nove standarde u kategoriji…“, tako nekako sažeto glasio je brief iz Belja.

Drugi dio briefa glasio je: treba nam sve – brand, amabalaža, kampanja, web stranica, društvene mreže, sadržaj…

OK, zasukali smo rukave i bacili se na posao.

kravica razvoj
Razvoj

Jasno je odmah bilo i ekipi u Belju i nama da moramo smisliti nešto drugačije jer s već viđenom komunikacijom u prilično zasićenoj kategoriji nećemo moći napraviti razliku.

Početak realizacije ideje bio je stvaranje osnovnog lika Kravice Kraljice. Svaka kategorija proizvoda (mlijeko, jogurti, kefir itd.) predstavljena je pojedinačno razvijenim likom. S obzirom da je  ambalaža napravljena od 82% materijala na biljnoj bazi, karton i plastika od šećerne trske, dizajn je oblikovan u izričaju natrona i reciklirajućih materijala, te  suvremenog izričaja s velikim odmakom od očekivanog (Slavonija, Baranja, selo, pašnjaci...).

Za TVC smo prvi koristili "stop animation kolaž" tehnologiju, koja odgovara našem suvremenom "funky" brandu. Glas kraljice smo dali muškarcu s brojem cipela 48, poznatom komičaru Ivanu Šariću. Komunikacijsku strategiju i brand ideju smo konzistentno primijenili na materijale za cjelokupni medijski mix, te za promociju na mjestima prodaje.

Najbrže rastući brand*

*Prema istraživanju GFK

22% penetracije tržišta

*Prema istraživanju GFK

Brončani EFFI

David vs Golijat

JOŠ PROJEKTA